Start vaccinaties – Huisarts van Muiden – Muiden
Header afbeelding
Huisarts van Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 15A 1398 BE
Muiden

Terug naar overzicht

Start vaccinaties

Goed nieuws. Het eerste corona vaccin is goed gekeurd voor gebruik in Europa. Dus ook in Nederland.

Met een vaccinatie bescherm je jezelf, familie, vrienden en kwetsbaren.  Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen. Terug naar het echte normaal.

Vragen en antwoorden over vaccineren met het corona-vaccin

Het is begrijpelijk als u vragen heeft. Veel informatie en antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351.

Op de website  www.coronavaccinatie.nl, staat actuele inhoudelijke informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd. Ook zijn er antwoorden te vinden op veelgestelde vragen. Mensen die mogelijk nog twijfelen over vaccinatie, vinden er informatie die nodig is om een goed geïnformeerde keuze te maken. Deze website is een belangrijk onderdeel van de publiekscampagne coronavaccinatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoe werkt het vaccin? Is het veilig? Dit filmpje van de Universiteit van Nederland legt het helder uit.

Wanneer wordt wie gevaccineerd?

De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. De roadmap vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid geeft een overzicht van de vaccinatiestrategie tegen het coronavirus met een verdeling in doelgroepen. In dit schema staat wanneer, door wie en met welk vaccin de eerste mensen in Nederland gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus. Dit schema kan nog wijzigen. De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins.

Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. De Rijksoverheid heeft besloten in deze eerste fase ook acute zorg medewerkers, zoals medewerkers van de intensive care, spoedeisende hulp en Corona-afdelingen en huisartsen te vaccineren. In de regio Gooi en Vechtstreek werd op 15 januari gestart met de vaccinatie van deze eerste zorgmedewerkers.  Zorgmedewerkers kregen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever. Daarna ziet de globale tijdlijn er als volgt uit:

  • Groep 1: Verpleeghuisbewoners en bewoners overige instellingen. Start januari/februari
  • Groep 2: Thuiswonende 60-plussers. Start maart
    75-plussers en niet-mobiele 60-plussers worden thuis of door de huisarts gevaccineerd – de rest op centrale locaties door de GGD’s.
  • Groep 3: 18- tot 60 jarigen. Start april/mei
    Mensen van 18 tot 60 jaar met een medische indicatie starten al in februari, maar doorlooptijd is tot einde van het derde kwartaal (herfst)

Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Heeft u nog geen persoonlijke uitnodiging ontvangen? Dan hoeft u zelf nu niets te doen. Nu worden eerst zorgmedewerkers uitgenodigd.

Publicatiedatum: 31-05-2021