Testen Coronavirus zorgmedewerkers – Huisarts van Muiden – Muiden
Header afbeelding
Huisarts van Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 15A 1398 BE
Muiden

Terug naar overzicht

Testen Coronavirus zorgmedewerkers

Per 7 april 2020 is de GGD Gooi en Vechtstreek gestart met een ‘coronatest drive-in’ waar zorgmedewerkers zich kunnen laten testen op het coronavirus.

In aanmerking komen thans zorgverleners van de ambulancedienst, verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, GGZ en huisartsenzorg.

De werkwijze en de randvoorwaarden rondom het testen van zorgmedewerkers zijn door de GGD naar de artsen van de diverse zorginstellingen gestuurd.

Voor wie is het testaanbod bedoeld?

Het testaanbod is bedoeld voor zorgmedewerkers die hun werkzaamheden niet kunnen aanpassen, niet thuis kunnen blijven tot 24 uur klachtenvrij, niet erg ziek zijn en geen persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen gebruiken als ze zelf klachten hebben. Tevens moet de continuïteit van zorg in het geding zijn; als de medewerker negatief test op coronavirus, zou deze medewerker – in overleg met de bedrijfsarts of huisarts – weer aan het werk kunnen.

Wie stelt de indicatie voor de test?

De indicatie wordt alleen gesteld door een arts. Dit kan zijn de bedrijfsarts of een andere (instelling)arts, eventueel door een leidinggevende die overlegt met de bedrijfsarts of een andere (instelling)arts. Huisartsen stellen de indicatie voor zichzelf en/of voor de zorgmedewerkers uit de praktijk.

Publicatiedatum: 31-05-2021