Labonderzoek – Huisarts van Muiden – Muiden
Header afbeelding
Huisarts van Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 15A 1398 BE
Muiden

Terug naar overzicht

Labonderzoek

Patiënten kunnen online afspraken maken bij poli bloedafname en -posten

Vanaf dinsdag 11 augustus kunnen patiënten ook online een afspraak maken bij de poli bloedafname en de posten in de regio. Sinds de zorg na de corona lockdown weer is opgestart, werkt de bloedafname op afspraak. Zo kunnen wij het aantal afnames reguleren en zorgen dat er geen volle wachtruimtes ontstaan.

Mijn Tergooi

Patiënten die van hun huisarts of verloskundige een verwijzing hebben gekregen of via de polikliniek het verzoek hebben gekregen bloed te laten afnemen kunnen online een afspraak maken. Zij loggen hiervoor in in het patiëntenportaal Mijn Tergooi.  Er zijn twee opties om in te loggen:

  1. Patiënt wordt doorverwezen door de medisch specialist: met DigiD. Hiermee komen zij direct in hun eigen Mijn Tergooi-omgeving
  2. Patiënt wordt doorverwezen door huisarts of verloskundige: met het ZorgDomein-nummer en hun Burgerservicenummer. Hiermee komen zij alléén bij de webpagina om een afspraak te maken.

Poli bloedafname is de eerste

Het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium is met de poli bloedafname en de posten in de regio de eerste afdeling van Tergooi waar patiënten online afspraken kunnen maken. ‘Door corona moesten patiënten ineens telefonisch een afspraak bij ons inplannen en mochten ze niet meer binnenlopen. De telefoon stond roodgloeiend en patiënten moesten soms lang wachten. Het online inplannen werd daardoor echt urgent bij de bloedafname. Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat dit op 11 augustus live gaat en hopen dat patiënten veel gebruik zullen maken van deze optie,’ aldus Aram Greuter, klinisch chemicus en relatiemanager eerstelijn.

Hulp bij inloggen

Mocht u er niet uitkomen met het inloggen, dan kunt u contact opnemen met:

De Helpdesk Digitale zorg www.helpdeskdigitalezorg.nl of T 085-1304575

Openingstijden bloedafname

Op www.tergooi.nl/bloedafname staan de actuele openingstijden van de bloedafnamepoli’s in Tergooi en de locaties in de regio. Vanwege de beperkte openstelling van de posten is het goed om deze website regelmatig te raadplegen.

Publicatiedatum: 31-05-2021