Aanvragen test – Huisarts van Muiden – Muiden
Header afbeelding
Huisarts van Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 15A 1398 BE
Muiden

Terug naar overzicht

Aanvragen test

Het aanvragen van een test kan via de landelijke afsprakenlijn 0800 -1202. Dit telefoonnummer is elke dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Bij het maken van de afspraak wordt ter identificatie uw burgerservicenummer (BSN) gevraagd. Houd dit dus bij de hand. Vervolgens spreekt u de datum, tijd en locatie af waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk in te plannen, in principe de volgende dag.

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Bel dan uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Blijf thuis
Het is belangrijk dat u thuisblijft tot de afspraak van de test. Ook mag u niet naar buiten tot de uitslag van de test bekend is.

Uitvoeren test

De teststraat van de GGD bevindt zich achter de brandweerkazerne op Brinklaan 140, 1404 GW in Bussum. De GGD voert hier elke dag coronatesten uit. Tijdens de test wordt een slijmvliesmonster van de keel- en neusholte afgenomen. De GGD brengt dit monster naar het centraal bacteriologisch en serologisch laboratorium (CBSL) in Tergooi. Na afloop van de test krijgt u deze informatiefolder mee.

Publicatiedatum: 31-05-2021